Відкриття "Школи шляхетних Українок"

Сьогодні, 3 квітня об 12 відбулося урочисте відкриття «Школи шляхетних українок». На урочистому відкритті були присутні і самі майбутні вихованки школи, і їхні родичі — мами, бабусі. Голова Чернівецького відділу Союзу Українок Глібка Ганна Василівна ознайомила всіх присутніх з частиною викладацького складу «Школи шляхетних українок». Серед присутніх була і Савчук О.В., заслужена артистка України; Бабич Н.Д., викладач ЧНУ, професор та заслужені берегині Союзу Українок, та ін гості, які приєдналися до цієї шляхетної справи. Вітальне слово оголосила і Наталія Коцур, начальник відділу у справах дітей, сім'ї та молоді чернівецької міської ради. В добру путь благословив настоятель церкви св. Параскеви. 
Такі урочистості надихнули вихованок віком 13-16 років на перше заняття, яке я проводила. Першим таким заняттям був психологічний тренінг «Я — елемент шляхетного середовища». Учасники записувалися до школи завчасно, але серед бажаючих були і ті, які відвідали відкриття і записалися одразу ж після першого заняття. Тренінг був спрямований на знайомство учасників одне з одним, а також був розроблений на розвиток креативності. Дійсно, задоволення отримали всі, як організатори, так і учасники. Результатом креативної програми є картина, яка прикрашатиме приміщення для занять. Фоторепортаж з цієї гарної події буде доданий в частині 2. Серед тем, які розглядатимуться є і такі, які варто читати і дорослим. Великодні традиції, символіка писанок, український мовний етикет, моделі шляхетної поведінки та багато іншого буде вивчатися вихованками. Така справа відродити традиції і культуру України.
Залишається додати: «В добру путь!», щоб такі пректи примножувалися і розвивалися. 

4 коментарі

Сашко Горський
Крістіна, я завжди знав, що ти фантастична! :-)
Крістіна Кельті
ДЯКУЮ! Сашко, думаймо про проект, щоб писати не про вихід, а про вхід у кав*ярні)
Віталій Шарлай
Гарне діло розпочинаєте!!! Головне щоб це перетворилося в традицію.
Крістіна Кельті
це вже традиція) відомо, що активну діяльність жіночий рух веде ще з 1917! Це ж ще з часів самої О.Кобилянської. Тепер навіть десь і по-дивному приємно, читаючи її спогади про свою діяльність розуміти, що це має сучасне продовження. такі школи планують відкривати і в інших містах України.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте