Святкування днів Європи у Чернівцях

21 травня відбулося святкування днів Європи в Україні. Український Народний дім організував таке святкування в Чернівцях. Чернівці – Європа в мініатюрі, тому і святкування має бути належним. Організатори попіклувалися про влаштування на вул.  Кобилянській наметового європейського містечка. Містечко складалося з 12 наметів, які репрезентували країни Євросоюзу.


 
В таких міні-країнах можна було побачити символіку презентованої держави, ландшафти та історичні пам’ятки.
 
Саме святкування супроводжувалося концертом, який і відбувався на вул. Кобилянській, прикрашаючи міні-Європу.
Ведучими цього святкування були: Тетяна Чайка та Оксана Ковальчук.

 
 
Основним гаслом святкування було «Я поділяю європейські цінності». Тому всім присутнім дарувалися маленькі  наліпки з такою от символікою, які і учасники, так  і гості гордо чіпляли на одяг.

 
Учасники святкування днів Європи репрезентували різні культури, проявляючи креативність у підготовці номера та вибору амплуа.




Несподіваною та приємною була церемонія нагородження активних та небайдужих учасників святкування цієї події. Особисто я була приємно здивована=)





 
Таке толерантне свято подарувало хороший настрій та усмішки, чекаємо з нетерпінням наступних днів Європи в Україні!

8 коментарів

Святослав Вишинський
«Дні Европи» особливо актуальні для території, яка Европою ніяк стати не може. Культурний похід у зоопарк. В якості запрошення до нього.
Крістіна Кельті
Святославе, я можу тепер порівнювати і скажу, що наші Чернівці дуже навіть європейські, а от що ми під цим розуміємо — інше питання.
Святослав Вишинський
«Европейськість» — це не позичена в Австрії архітектура, а внутрішня культура міста та міщан, котра в Чернівцях з об'єктивних та суб'єктивних причин відсутня.
Крістіна Кельті
Архітектура в нас не позичена=) віддавати її не треба, а щодо відсутності культури, не можу погодитись. Чернівці завжди були українським взірцем поліетнічності та явища мультикультуралізму. Звісно, ця культура не може бути присутньою всюди, так вона і в європейських країнах не всюди присутня. Тепер не сперечаються про Карла Крауса, але доста і інших тем, варто згадати хоча б числення книжкові презентації. Книгарень і кав8ярень нам, як і раніше, не бракує=)
Маріанна Антонюк
«кав'ярні і книгарні» — це, на жаль, такий самий міф, як і підмітання вулиць букетами троянд. А накладання куп г… на у карету — це реальність. Як і постійне нищення Квіткового годинника, і розбивання ліхтарів, і безсоромний мат як на вулицях, так і в кабінетах, і п'яні в дим городяни на тлі тієї самої європейської архітектури. Просто страшенно шкода, що ми навіть отриманий у спадок міф підтримати не годні… Хоча жорстока реальність — це не привід не докладати зусиль до її зміни.
Святослав Вишинський
У контексті неполітичної розмови репліка з іншої дискусії на «Facebook»: «Знаєте чим [N.N.] схожий на Чернівці (якщо взагалі таке порівння коректне...)?.. Пафосом, зовнішньою привабливістю та разючим неспівпадінням образу і справжньої натури». (Михайло Шморгун)

Святослав Вишинський
На чому засновується міф про «взірець» мультикультуралізму? В Чернівцях, як і в будь-якому іншому багатоетнічному місті мали місце як співжиття, так і конфлікти різних груп, що не є виключенням і для сьогодення. Якість книгарень у Чернівцях нічим місто наразі не виділяє — більша частина асортименту зорієнтована на усередненого масового читатача. Про кав'ярні підіймати тему зовсім не варто — цей міф «найміфічніший» з усіх міфів про сучасні Чернівці. Між Czernowitz і Чернівцями культурна безодня. Принаймні, насьогодні.
Крістіна Кельті
я живу в Чернівцях, які є Czernowitz і моє оточення не ходить п*яним по площах, не свариться матом (принаймні при мені), а тому я вважаю, що МИ НЕ Є МІФОМ. Чим більше таких МИ буде ставати, тим швидше станеться міф про відсутність культури у нашому місті. Звісно, ут є дві сторони медалі, як і всюди. Я вивчала явище мультикультуралізму і можу поділитися деякими тезами стосовно цього явища у окремому пості (явище мультикультуралізму на прикладі Німеччини, де мультикультуралізм вважається мертвим). Вважаю, це допоможе висвітлити деякі аспекти цього явища.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте